Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ


Τη φετινή χρονιά υλοποιήθηκε στο σχολείο μας Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα: Οικοτουριστικές διαδρομές : «Ας περιηγηθούμε εναλλακτικά», υπό την επίβλεψη των καθηγητριών Κυριαζή Χριστίνας και Μπέη Φλώρας.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 21 μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης, των ειδικοτήτων Υπαλλήλων Οικονομικών Υπηρεσιών & Υπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν τον εναλλακτικό τουρισμό, τις μορφές του και τα οφέλη από την ανάπτυξή του. Επίσης, επιμέρους στόχοι ήταν να εκτιμήσουν οι μαθητές την αξία και μοναδικότητα του οικοσυστήματος των περιοχών τους έτσι ώστε να το φροντίζουν και να το προστατεύουν ως αυριανοί ενεργοί πολίτες και να συνειδητοποιήσουν τη μεγάλη ανάγκη του ανθρώπου να επιστρέψει στη φύση για να ανακαλύψει ξανά τη χαμένη ποιότητα της ζωής του. Τέλος, στα πλαίσια των ψυχοκινητικών στόχων ήταν να βελτιώσουν οι μαθητές την αυτενέργεια, την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη συνεργατική τους ικανότητα μέσα από τη ομαδική εργασία.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: Μια δράση που ανέλαβαν οι μαθητές αφορούσε την παρουσίαση του προγράμματος σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας. Οι μαθητές αφού τους δόθηκε ένα γενικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα έπρεπε να στηριχθεί η παρουσίασή τους, ασχολήθηκαν με:
• Δημιουργία ενημερωτικού εντύπου στο οποίο παρουσιάζονται όλες οι δράσεις που έλαβαν χώρα ( καθορισμός θέματος, σκοπός και στόχοι, εργασίες μαθητών σε θέματα όπως οικοτουρισμός, προτεινόμενες οικοτουριστικές διαδρομές κ.λ.π.)
• Δημιουργία ταμπλώ στα οποία παρουσιάστηκαν τα κύρια σημεία που τους απασχόλησαν ( έντυπο & φωτογραφικό υλικό)
• Δημιουργία Power Point ( σύνθεση κειμένου, φωτογραφίες, video) με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου