Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

‘’ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ’’


Το κλίμα του πλανήτη μας αλλάζει, περνώντας από περιόδους ζέστης σε αυτές κρύου. Πρόσφατα οι επιστήμονες απόδειξαν ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες μπορεί να επιταχύνουν την αλλαγή στο κλίμα και να επηρεάσουν τη θερμοκρασία στο πλανήτη μας. Για παράδειγμα οι καύσεις των καυσίμων και η καταστροφή δασών έχει οδηγήσει σε αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι συμβαίνει με φυσικό τρόπο.

Οι πάγοι στους πόλους λιώνουν, η στάθμη των θαλασσών ανεβαίνει , ακραία καιρικά φαινόμενα μαστίζουν ολόκληρες περιοχές του πλανήτη αφήνοντας πίσω τους ανθρώπινα θύματα και υλικές καταστροφές .

Οι εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν ήδη. Ο συνδυασμός ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ( όπως αιολική, ηλιακή, γεωθερμία) με την εξοικονόμηση ενέργειας προσφέρουν τη μόνη ασφαλή διέξοδο. Ταυτόχρονα άλλες τεχνολογικές λύσεις, όπως η υποκατάσταση των ψυκτικών που χρησιμοποιούνται σε ψυγεία και κλιματιστικά δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η έρευνα και η βιομηχανία για να αποτραπούν οι κλιματικές αλλαγές.

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗΣ
«ΦΤΩΧΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ



Σε μη δεσμευτική συμφωνία να μην αυξηθεί η θερμοκρασία της Γης πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου κατέληξε η σύνοδος της Κοπεχγάγης, χωρίς συγκεκριμένους στόχους για μείωση των ρύπων. Για «κατώτερο των προσδοκιών αποτέλεσμα» έγινε λόγος από την Ε.Ε

Το μη δεσμευτικό κείμενο προβλέπει ότι οι χώρες θα καταγράψουν τους εθνικούς τους στόχους και δεσμεύσεις για περικοπές των ρύπων ώστε να μην αυξηθεί η θερμοκρασία...Οι χώρες θα πρέπει να ενημερώνουν επίσημα μέσω εθνικών αντιπροσωπειών για την πρόοδο που έχει γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου